TERUGBLIK

2019

Deelname aan het festival Wijk bij Duurstede - 28 september 2019

Optreden in "De Looborch Zeist 20 augustus 2019

 Met de "Hop On Hop Off" trein door Amersfoort - 1 augustus 2019

 6 juli 2019 - Deelname benefietconcert Torenlaan Theater Zeist

16 juni 2019 - Dag der Kunsten - Slottuin Theater Zeist

6 juni 2019 - optreden in huize "Bunnichem" Bunnik

 5 juni 2019 - Oprtreden in "Het Roosevelthuis" Doorn

23 maart 2019 - "Nootdweer presenteert...Popkoor Pebbles

Nootdweer presenteert…… Zaterdagavond 23 maart

Men neme een groep als zeelui verklede  mannen uit Zeist, meng  ze met een swingende popgroep uit Amersfoort en je krijgt een fantastische avond. Shantykoor Nootdweer en Popgroep Pebbles traden apart en gezamenlijk op in het Torenlaan theater. Twee koren met totaal verschillende repertoires maar met één ding gemeenschappelijk: het enthousiasme van de zangers en zangeressen dat ze moeiteloos wisten over te brengen op de goed gevulde zaal. De opening was bestemd voor Nootdweer met als vanzelfsprekend het lied van de dronken zeeman: hun lijflied!  Daarna een keur van shanty's, zowel voor als na de pauze. Een buitenstaander zou  geneigd kunnen zijn om te denken dat er een stelletje zatlappen op het podium staat. Kennelijk hebben zeelui de reputatie graag een borreltje te lusten om dan volledig los te gaan bij de vrouwtjes. Althans als je  afgaat op de teksten van de sommige shanty's. Verderop blijkt uit het programma dat heimwee ( bv. Bora Bora), drama ( bv. Op de woelige baren), keihard werken ( Five o'clock in the morning) , list en bedrog (De vrouw van schipper Ké) een grote rol spelen in het leven van de zeeman. Popkoor Pebbles had gekozen voor een brede selectie van populaire en minder populaire songs. De dames en heren zongen in perfecte harmonie en kregen het dan ook  voor elkaar de toehoorders laaiend enthousiast te maken. Beide koren traden zowel voor als na de pauze op en zorgden daardoor voor een aantrekkelijke afwisseling in het programma. Bij een rondje achteraf door de zaal , bleek dat het publiek alleen maar lovend was over de kwaliteit van de zang  en muziek.    Bert Thijssen

9 maart 2019 - "Nootdweer presenteert...De Tornado's

Nootdweer presenteert De Tornado’s   9 maart 2019 Zeist

De middag wordt geopend door de boots. Hij  weet te vertellen dat de zaal toch iets minder vol is dan verwacht.  Druilerig weer en veel natte neuzen hebben zo zijn tol geëist. Nootdweer geeft met de Tornado’s een prachtige middag.
De Tornado’s is een muziekgroep van mensen met een beperking.
Zij bestaan al 15 jaar en treden regelmatig op. Deze muziekgroep staat onder de bezielende leiding van Rina Kruis. De Tornado’s, steken van wal met een viertal bekende nummers zodat direct meegezongen kan worden. Daarna gaan de Tornado’s samen met Nootdweer verder met o.a. “Take me home” en “Aan de Amsterdamse grachten”, “Twee motten” en als laatste van deze eerste samenzang “De Zuiderzee ballade”. De zaal stond op zijn kop bij deze nummers. Er wordt dus zeer goed meegezongen. Nu steekt Nootdweer van wal met “De Dronken Zeeman”, die al om 5 uur op moet staan. Gevolgd door het overbekende “Hoor je het ruisen der golven”. Zo  als de opkomst al deed vermoeden wilde zij alles weten over “De Wilde Rover”, dus Jan Spelt deed zijn best en als afsluiting van dit deel werd “Als de morgen komt” gezongen. Even tijd voor pauze en een drankje. Zangers en muziekkanten hadden het uitermate gezellig. Na de pauze komt Nootdweer pas echt los met “The Arabella” met een hoofdrol voor de Boots. “Op de woelige baren” was het volgende nummer. Ook Jan Spelt kon met “Bully in the Alley” scoren en met z’n allen gingen wij naar “Hoog in het Noorden”. In de volgende serie van vier nummers van de Tornado’s kwamen de emoties pas echt los met nummers als “Raindrops keep falling on my head”, “Jan Klaasen” , “The Old Calahan” en de trekker “Droomland”. Deze nummers werd in een prachtige combinatie van de Tornado’s met Nootdweer ten gehore gebracht. Nu trokken de Tornado’s alles uit de kast met hun nummers met een viertal tranentrekkers, waarbij de muziekkanten ook als zang-solisten hun beste beentje voorzetten. Zij vertolkten onder leiding van Rina Kruis mooie gevoelige nummers.  De finale van Nootdweer en Tornado’s was er een om in te lijsten. “Het Kleine Café” en “We meet again” waren de afsluitende nummers.

We kijken terug op een fantastische middag waarbij opgemerkt werd dat dit zeker moet worden herhaald.