ACTIVITEITEN

Nootdweer Shanty & Seasong Zeist

Nootdweer shanty & Seasong uit Zeist brengt sinds de oprichting in 2001 onder het motto “A shanty a day keeps the doctor away” overal gezelligheid. Het repertoire bestaat vanzelfsprekend voor een groot gedeelte uit shanty’s (in het Nederlands, Duits, Frans en Spaans): de werkliederen uit de vroegere zeilvaart. Maar Nootdweer zingt niet alleen shanty’s ook andere liederen staan op het repertoire zoals Ierse folksongs en bekende, soms tranentrekkende, Nederlandse liedjes waarin de zee of het zeemansleven een rol speelt. Daardoor is het mogelijk om voor iedere gelegenheid een daarop aangepast programma te brengen. Nootdweer straalt gezelligheid en plezier uit. Het aanstekelijke enthousiasme van Nootdweer maakt ieder optreden tot een unieke happening.

Nootdweer treedt veel op. Met professionele uitstraling, uitgerust met een goede geluidsinstallatie en een repertoire van meer dan 100 liederen, is Nootdweer een graag geziene gast bij heel veel verschillende evenementen. Het koor  wordt uitgenodigd door het bedrijfsleven en de overheid maar treedt ook op in instellingen voor ouderen en zieken, op festivals, bij scheepsbegroetingen en jubileum- en verjaarspartijen. Behalve op uitnodiging organiseert Nootdweer met groot succes ook zelf evenementen. Enkele keren per jaar organiseert het koor in het intieme Torenlaan Theater Nootdweer presenteert” avonden, waarin naast het koor gasten (koren, orkesten of soloartiesten) optreden.

De thuishaven van Nootdweer is het Torenlaan Theater in Zeist. Daar oefent het koor elke woensdagavond, elke 1e woensdagavond van de maand is voor de solisten.

                                              Klik voor een terugblik