BOEK ONS!

A Shanty a day Keeps the Doctor Away!

Het Shantykoor Nootdweer uit Zeist brengt sinds de oprichting in 2001 onder het motto “A Shanty a day Keeps the Doctor Away” overal gezelligheid met het zingen van shanty’s, seasongs, Ierse folksongs maar ook oer-Hollandse zeemansliederen. Nootdweer treedt minstens 15-20x per jaar op. De thuishaven van Nootdweer is het Torenlaan Theater in Zeist. Daar oefent het koor elke woensdagavond.  Het koor bestaat uit ruim 50 zangers (bassen en tenoren) die o.l.v. de dirigent worden begeleid door 4 accordeonisten.

Repertoire

Het repertoire bestaat vanzelfsprekend voor een groot gedeelte uit shanty’s (in het Nederlands, Duits, Frans en Spaans):de werkliederen uit de vroege zeilvaart. Maar Nootdweer zingt niet alleen shanty’s. Ook andere liederen staan op het repertoire zoals Ierse folksongs en bekende, soms tranentrekkende, Nederlandse liedjes waarin de zee of het zeemansleven een rol speelt. Daardoor is het mogelijk om voor iedere gelegenheid een daarop aangepast programma te brengen. Nootdweer straalt gezelligheid en plezier uit. Het aanstekelijke enthousiasme van Nootdweer maakt ieder optreden tot een unieke happening.

Optredens

Met een professionele uitstraling en een repertoire van meer dan 120 liederen, uitgerust met een goede eigen geluidsinstallatie, is het een graag geziene gast bij zeer diverse evenementen. Het koor treedt bijvoorbeeld op bij festivals, doch ook bij talrijke zorginstellingen, het wordt uitgenodigd door de overheid en het bedrijfsleven maar is ook aanwezig bij evenementen als scheepsbegroetingen en jubileum- en verjaardagspartijen. Jaarlijks wordt i.s.m. de gemeente Zeist het shanty-Haringfestival georganiseerd waar 6 koren uit verschillende plaatsen op drie podia optreden. Twee keer per jaar organiseert Nootdweer in het intieme Torenlaan Theater onder het motto “Nootdweer presenteert “, feestelijke avonden waarin naast het koor zelf ook gasten optreden (andersoortige koren, orkesten of soloartiesten).

Hoe ons te boeken

Voor boekingen van het koor kan mail contact worden opgenomen met Activiteiten & Boekingen Nootdweer:

                                                                                                                                                                               Richard de Vries

Of via onderstaand formulier:

Wilt u dat Nootdweer Shanty & Seasong bij uw evenement, instelling of bedrijf komt optreden?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

                                                                     FORMULIER AANVRAAG OPTREDEN:


Zie hier ons PROMO filmpje