BOEK ONS!

A shanty a day keeps the doctor away

Het Shantykoor Nootdweer uit Zeist brengt sinds de oprichting in 2002 onder het motto A shanty a day keeps the doctor away overal gezelligheid met het zingen van shanty’s, seasongs, Ierse folksongs maar ook oer-Hollandse zeemansliederen. Nootdweer treedt vaak meer dan 30 keer per jaar op. De thuishaven van Nootdweer is het Torenlaantheater in Zeist. Daar oefent het koor elke woensdagavond.  Het koor staat onder de artistieke leiding van Henk ter Voorde en bestaat uit ruim 50 zangers die worden begeleid door accordeon.

Repertoire

Het repertoire bestaat vanzelfsprekend voor een groot gedeelte uit shanty’s (in het Nederlands, Duits, Frans en Spaans):de werkliederen uit de vroege zeilvaart. Maar Nootdweer zingt niet alleen shanty’s. Ook andere liederen staan op het repertoire zoals Ierse folksongs en bekende, soms tranentrekkende, Nederlandse liedjes waarin de zee of het zeemansleven een rol speelt. Daardoor is het mogelijk om voor iedere gelegenheid een daarop aangepast programma te brengen. Nootdweer straalt gezelligheid en plezier uit. Het aanstekelijke enthousiasme van Nootdweer maakt ieder optreden tot een unieke happening.

Optredens

Met professionele uitstraling, uitgerust met een goede eigen geluidsinstallatie en een repertoire van meer dan 150 liederen, is het een graag geziene gast bij heel verschillende evenementen. Het koor wordt uitgenodigd door het bedrijfsleven en de overheid maar treedt bijvoorbeeld ook op in instellingen voor ouderen en zieken, op festivals, bij scheepsbegroetingen en jubileum- en verjaardagspartijen. Twee keer per jaar organiseert het koor in het intieme TorenlaantheaterNootdweer presenteert “ , avonden waarin naast het koor gasten (koren, orkesten of soloartiesten) optreden. zie : www.torenlaantheater.nl

Informatie

Heel veel informatie over Nootdweer, zoals foto’s, liedteksten en de agenda, is te vinden op deze website.

 

OPREDEN NOOTDWEER BOEKEN?

Wilt u dat Nootdweer Shanty & Seasong bij uw evenement, instelling of bedrijf komt optreden?

Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

                                                FORMULIER AANVRAAG OPTREDEN:

Zie hier ons PROMO filmpje